Sistem de balustrada

Protectia la caderea in gol este unul din subiectele atent analizate in aplicatiile arhitecturale si Exalco a dezvoltat ca solutie pentru acest aspect sistemul EX-200, ideal pentru partitii de sticla publice sau private. Sistemul este format din profil rigid de aluminiu si sticla folosita este laminata (tip duplex) de diverse grosimi si dimensiuni cu inaltime de pana la 1100mm.

Avantaje

  • • Se poate crea un design modern, cu vedere libera catre spatiile exterioare;
    • Montarea se face direct pe pardoseala;
    • Instalarea este facila si rapida, datorata profilului dintr-o singura bucata;
    • Finisarea profilelor poate fi: anodizata INOX, vopsita RAL in camp electrostatic sau finisata in imitatie de lemn.
Galerie Media

Etapele Montajului

Etapa I

Se poziţionează profilul de aluminiu, pe traseul unde urmează să fie instalat, apoi se trasează și se execută gaurile de fixare în pardoseală corelate cu locurile din profil unde sunt efectuate lamaje. Sunt necesare 4 fixări pe metru la un pas de 250mm și maxim 125mm faţă de capete.
La montaj trebuie avut în vedere faptul că profilul se montează cu partea interioară netedă la exterior.
Înainte de fixarea cu ancore sau șuruburi de beton se planează acest profil cu nivela sau cu staţia laser, prin introducerea de cale în dreptul fixărilor. După planare se strâng șuruburile.
Pentru o detaliere mai bună, prezentare grafică este fără aripa interioară a profilului EX-145.

Etapa II

Se poziţionează calele în formă de “L”, cod 3793 în interiorul profilului la distanţa de 50mm de capete și la pas de maxim 350mm, cu partea verticală spre exterior. Este important ca cele două nervuri ale calei să intre corespunzător în cele două canale din profilul de aluminiu. Se fixează mai departe garnitura de cauciuc cod 6000/203 pe partea exterioară a profilului.
Se introduce cu atenţie panoul de sticlă peste calele în formă de “L”.
Pentru o detaliere mai bună, prezentare grafică este fără aripa interioară a profilului EX-145.

Etapa III

Se montează sticla astfel încăt aceasta să fie în contact perfect cu cala în formă de “L”. Mai departe se introduc penele din ABS cod 37942, în dreptul calelor în formă de “L”, prin batere ușoară, cu grijă până la poziţia optimă de blocare. Sticla se va autofixa liber.
Nu trebuie forţată blocarea prin baterea excesivă a penelor. Există riscul de spargere a geamului dacă apar tensiuni suplimentare.

Etapa IV

Se introduce între sticlă și profil, garnitura interioară în funcţie de grosimea sticlei, cod 6000/201 în cazul nostru. Se poate folosi ulei pentru montajul garniturii.
Dacă există capete libere vizibile ale profilului acestea se maschează cu capacele cod 3199.

Documente