Sos. Centurii, nr.11 Bragadiru, jud. Ilfov

+40 21 369 32 75/76/77

office@exalco.ro

Luni – Joi 08:30 – 17:00, Vineri 08:30 – 14:00

Sistem de balustradă – EX-200

Noul sistem de balustradă este compus dintr-un profil rigid de aluminiu, cu rol de suport și încastrare pentru foile de sticlă. Acesta oferă soluţia perfectă pentru o mai bună susţinere și aliniere, cu fixare pe pardoseală sau pe parapet.
EX-200 este ideal pentru a crea partiţii din sticlă pentru spaţii exterioare sau interioare, publice sau private (balcoane, scări, etc.) Sistemul permite folosirea sticlei duplex 6+6, 8+8, 10+10 cu o înaltime totală de până la 1100mm.

Avantaje

  • Design modern, cu câmp visual nesfârșit care oferă o vedere perfectă;
  • Montarea se face direct pe pardoseală;
  • O rapidă și usoară instalare datorata profilului dintr-o singură bucată;
  • Finisarea profilelor poate fi aleasă între: anodizat INOX, vopsire RAL în câmp electrostatic sau finizaje imitaţie de lemn.
Galerie Media

Etapele Montajului

Etapa I

Se poziţionează profilul de aluminiu, pe traseul unde urmează să fie instalat, apoi se trasează și se execută gaurile de fixare în pardoseală corelate cu locurile din profil unde sunt efectuate lamaje. Sunt necesare 4 fixări pe metru la un pas de 250mm și maxim 125mm faţă de capete.
La montaj trebuie avut în vedere faptul că profilul se montează cu partea interioară netedă la exterior.
Înainte de fixarea cu ancore sau șuruburi de beton se planează acest profil cu nivela sau cu staţia laser, prin introducerea de cale în dreptul fixărilor. După planare se strâng șuruburile.
Pentru o detaliere mai bună, prezentare grafică este fără aripa interioară a profilului EX-145.

Etapa II

Se poziţionează calele în formă de “L”, cod 3793 în interiorul profilului la distanţa de 50mm de capete și la pas de maxim 350mm, cu partea verticală spre exterior. Este important ca cele două nervuri ale calei să intre corespunzător în cele două canale din profilul de aluminiu. Se fixează mai departe garnitura de cauciuc cod 6000/203 pe partea exterioară a profilului.
Se introduce cu atenţie panoul de sticlă peste calele în formă de “L”.
Pentru o detaliere mai bună, prezentare grafică este fără aripa interioară a profilului EX-145.

Etapa III

Se montează sticla astfel încăt aceasta să fie în contact perfect cu cala în formă de “L”. Mai departe se introduc penele din ABS cod 37942, în dreptul calelor în formă de “L”, prin batere ușoară, cu grijă până la poziţia optimă de blocare. Sticla se va autofixa liber.
Nu trebuie forţată blocarea prin baterea excesivă a penelor. Există riscul de spargere a geamului dacă apar tensiuni suplimentare.

Etapa IV

Se introduce între sticlă și profil, garnitura interioară în funcţie de grosimea sticlei, cod 6000/201 în cazul nostru. Se poate folosi ulei pentru montajul garniturii.
Dacă există capete libere vizibile ale profilului acestea se maschează cu capacele cod 3199.

Documente